Foto: Ulla Holmgren

Efter lägenhetsbrand i Nacksta: Polisen utreder grovt brott

Uppdaterad
Publicerad

SOS larmades på tisdagseftermiddagen om en brand i en lägenhet i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. Nu utreder polisen händelsen som ett grovt brott.

– Vi har haft en brand i en lägenhet, vi söker nu igenom lägenheten efter skadade och ventilerar ut rök, sade Tomas Åslin inre befäl vid Räddningstjänsten Medelpad kort efter att räddningstjänsten kommit till platsen.

Det rörde sig om en brand i en lägenhet i ett sexvåningshus, övriga lägenheter verkar har inte berörts i någon större utsträckning, rökspridningen i trapphuset har enligt Åslin varit liten.

Senare kallades polis till brandplatsen inledningsvis för att hjälpa räddningstjänsten och för att därefter för utreda orsaken till branden.

Polisen är återhållsam med information men uppger att man utreder ett grovt brott. Just nu arbetar polisen med att säkra bevis och höra vittnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.