Läkare på hälsocentral i Kramfors avled i covid-19

Uppdaterad
Publicerad

En läkare anställd på en hälsocentral i Kramfors har avlidit i sviterna efter covid-19. Chefen för hälsocentralen anmälde händelsen till Arbetsmiljöverket som nu har lagt ned utredningen.

Läkaren har varit verksam i Kramfors sedan åttiotalet. Han var både diabetiker och kärlsjuk och över sjuttio år men arbetade ändå på hälsocentralen.

Det är allehanda.se som först berättat om läkaren. Enligt de anhöriga har han anpassat sitt liv efter FHMs råd under pandemin. I juni konstaterades att han drabbats av covid-19. Han flyttades senare till Karolinska unversitetssjukhuset i Stockholm. Där vårdades han i respirator.

Coronaviruset i Västernorrland

Enhetchefen för hälsocentralen har avböjt att kommentera händelsen och hänvisar till primärvårdsdirektör Anna-Lena Lundberg.

– Vi beklagar väldigt för att en så omtyckt medarbetare har gått bort, och våra tankar går till de anhöriga, säger Anna-Lena Lundberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet