Foto: Eva Harström / SVT

”Lämpligt att lämna nu”

Uppdaterad
Publicerad

Elisabet Lassen (S) meddelade under onsdagen att hon slutar som kommunalråd i Sollefteå efter sommaren. Nu berättar hon varför .

Hon har suttit som kommunalråd i Sollefteå kommun i 15 år men i september, ett år innan valet, kliver hon av. Egentligen hade hon tänkt sluta tidigare men förhoppningen om en överenskommelse om sjukvården i Sollefteå mellan kommunen och landstinget fick henne att skjuta på beslutet.

– Jag har varit kvar ett halvår längre än vad jag tänkt därför att jag hade förhoppningar på en bra lösning tillsammans. Men jag har insett att det inte kommer att hända under den här perioden så tyvärr kommer jag inte att vara med på det jobbet, säger Elisabet Lassen.

”Väl genomtänkt”

Att Lassen nu beslutat sig för att sluta menar hon är lämpligt då det ger partiet tid att hitta en efterträdare inför valet nästa höst.

– Det är väl genomtänkt och när man nu har förmånen att själv få ta beslut när man ska lämna, då tycker jag att man måste ta ansvar att inse när det är lämpligt att göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.