Hör Rickard Larsson, Räddningstjänsten Medelpad, berätta om branden. Foto: SVT

Villa brann i Holm i Sundsvall: ”Glödbränder i hela fastigheten”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan åtta kom larm om en villabrand i Holm, Sundsvalls kommun.

– Det är glödbränder i hela fastigheten, sade Rickard Larsson, insatsledare, Räddningstjänsten Medelpad till SVT Västernorrland under förmiddagen.

En av de boende i huset vaknade av att han kände brandrök och slog larm.

Huset var rökfyllt med glödbränder i huskonstruktionen, framförallt mellan bodelen och vinden, enligt räddningstjänstens insatsledare.

Styrkor från Timrå och Liden bekämpade branden med hjälp av tankbilar från Sundsvall och Fränsta. Man har sedan arbetat med att få ut stora mängder av sågspån för att säkerställa att det inte ska ligga kvar glöd som senare kan antända nya bränder. Vid 13.30 avslutade räddningstjänsten arbetet, men kommer att vara kvar på platsen för bevakning till fredag morgon.

Väg 320 stängdes av vid brandplatsen. Foto: Sofia Vestrin/SVT

Enligt räddningstjänsten har det snabba och rådiga ingripandet från allmänheten i Holm haft stor positiv påverkan på branden utgång. 

Ingen människa skadades i branden. Väg 320 var avstängd under släckningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.