• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Foto: TT/montage

Läsarnas vittnesmål om sina hjärnskakningar

Uppdaterad
Publicerad

Efter våra reportage om skador inom idrotten har flera läsare hört av sig och berättat hur de fått hjärnskakning i samband med idrottande. Bland annat en fotbollsmålvakt som fick sluta med fotbollen efter att ha blivit sparkad i huvudet.

SVT Nyheter Västernorrland har gjort en serie reportage om skador inom ishockeyn. Bland annat har vi berättat om att det inte finns några krav på matchläkare i riksserien. En professor i idrottsmedicin är kritisk till de ojämlika kraven.

Modo Hockeys Peter Öberg fick ta emot en brutal huvudtackling mot HV71 för några veckor sedan. För SVT Nyheter Västernorrland berättar han om händelsen.

Skador inom ishockeyn

I samband med vår satsning har vi också ställt frågan till er läsare om ni har drabbats av hjärnskakning i ert sportutövande.

Hjärnskakning för flera ryttare

Flera läsare vittnar om att de har fått hjärnskakning i samband med ridning.  En berättar om en hjärnskakning i samband vid hoppträning. En annan ramlade av vid en uteritt.

En person berättar om hur hen föll i samband med slalom och slog huvudet och en längdskidåkare halkade på pjäxorna. En gymnast flög handlöst i mattan efter en sträckvolt. En fotbollsmålvakt blev sparkad i huvudet och tvingades sluta med sin sport.

Har du fått en hjärnskakning när du utövat idrott? Berätta gärna för oss – klicka här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skador inom ishockeyn

Mer i ämnet