Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör biträdande rektorn Annika Svedin och Baloos Matte om lässtunderna med eleverna på Vibackeskolan i spelaren ovan. Foto: Julija Sidner/SVT

Läshunden Baloo jobbar i elevernas tjänst – ledningen på Vibackeskolan: ”Ger lugn och ro”

Uppdaterad
Publicerad

En gång i veckan kommer Barbro Sundstrand och hennes läshund Baloo till Alnö bibliotek i Sundsvall för att hjälpa elever från Vibackeskolan med läsningen.

– Det är stor skillnad på barnens läsning sedan de fått lästräna med Baloo. De har fått ett helt annat lugn och självförtroende, säger Barbro Sundstrand. Se och hör mer i klippet här.

Sedan ett år tillbaka har de yngre eleverna på Vibackeskolan fått möjligheten att få träna läsning i sällskap av Baloo. Något som varit och är väldigt det positivt, det tycker fler än Baloos matte Barbro Sundstrand.

– Eleverna tycker det är jätteroligt att få träffa Baloo, det är en otroligt lugn och fin hund. De ser fram emot att få komma hit när han är här säger Annika Svedin som är biträdande rektor för årsgrupperna F-6 på Vibackeskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.