Lassen (S) raderade mail

Uppdaterad
Publicerad

P4 Västernorrland avslöjar nu även att Sollefteås kommunalråd raderat en mailkonversation om Majed Safaees smutskastningskampanj.

P4 Västernorrlands avslöjade på måndagen att Sollefteås kommunstrateg Majed Safaee försökt förmå landstingspolitikern Per Wahlberg (M) att sprida en bild som skulle ge en negativ bild av dåvarande landstingsrådet Elisabet Strömqvist (S).

Men Per Wahlberg vände sig istället till Sollefteås kommunalråd Elisabet Lassen (S) och riktade skarp kritik mot Majed Safees kampanjmetoder. Nu framkommer det enligt P4 Västernorrland att kommunalrådet raderat mailkonversationen med Per Wahlberg.

Majed Safaee

”Hej igen. Jag håller med och tycker det var bra att jag fick se det. Nu deletar jag hela vår mailkonversation. Hälsn. Elisabet.”. Står det i svaret till Wahlberg.

– Vi kom överens om att jag skulle ta bort mejlet. Om han vill förmedla en bild till mig för min kännedom så måste han kunna känna sig trygg med det, säger Lassen till P4 Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Majed Safaee

Mer i ämnet