En allvarlig olycka inträffade på tisdagskvällen på Högakustenbron, då en mindre lastbil och en personbil krockade. Foto: Profilbild

En död efter trafikolycka på Högakustenbron – bil hängde över sidoräcket

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom efter att en mindre lastbil och en personbil frontalkrockade strax efter 18 på Högakustenbron längs E4. Personbilen hängde delvis över brons sidoräcke och föraren var fastklämd, vilket gjorde räddningsinsatsen komplicerad.

Styrkor från Kramfors, Härnösand och Örnsköldsvik ryckte ut och arbetade med tung räddningsutrustning.

– Det är en bil som står dumt till, det är så att den hänger lite över sidoräcket, men nu är den säkrad så att den inte faller ner. Det är en ganska räddningstekniskt komplicerad olycka, sa räddningstjänstens inre befäl Mikael Lundberg, inledningsvis. 

Under natten skriver polisen på sin hemsida att personbilsföraren avled på plats av sina skador och att passageraren, som fördes till sjukhus, har allvarliga skador.

Misstanke om brott

Händelsen utreds som vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Lastbilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Under tiden räddnings- och bärgningsarbetet pågick var det totalstopp i båda riktningar och trafiken leddes om.

En allvarlig olycka inträffade på tisdagskvällen på Högakustenbron, då en mindre lastbil och en personbil krockade. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.