• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: TT

Låste upp telefon med medvetslös kvinnas finger

När den 56-åriga kvinnan låg medvetslös på sjukhuset i Örnsköldsvik tog en närstående kvinna hennes finger och använde det för att låsa upp hennes telefon.

Den 56-åriga kvinnan fick i efterhand, av sjukhuspersonalen, veta vad som hänt. Hon har även fått meddelanden från en tredje person av vilka man kan uttyda att informationen kommer från hennes egen telefon.

Såg sitt namn

Den 26-åriga Örnsköldsvikskvinna, som nu döms för dataintrång, försvarade sig under rättegången med att hon skulle stänga av telefonen men såg då meddelanden där hennes namn förekom. Hon läste då dessa och talade sedan om det för 56-åringen.

Döms till böter

Ångermanlands tingsrätt konstaterar att 26-åringen inte haft tillåtelse att ta del av uppgifterna i telefonen, att hon i efterhand berättat om det fritar henne inte från ansvar.

Örnsköldsvikskvinnan döms nu att betala 40 dagsböter á 50 kronor för dataintrång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer