I klippet berättar Lena Asplund (M) om förra gången upplevde obehagliga saker på nätet. Den gången ingrep Säpo. Foto: Hans Lindblom

Lena Asplund (M) om hoten: ”Hade det gällt en riksdagspolitiker hade Säpo agerat”

Uppdaterad
Publicerad

Lena Asplund har tidigare erfarenhet av hotfulla meddelanden på sociala medier. Men då satt hon i riksdagen och då agerade säkerhetsavdelningen direkt. Säpo kontaktades.

Under onsdagen valde Lena Asplund, moderat regionpolitiker och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden att ta en paus. Att till och med lämna Sollefteå för några dagar då det kändes otryggt.

Säpo reagerade

Anledningen är tonen i Facebook-gruppen ”Sollefteå & Örnsköldsvik Framtidens Akutsjukhus”. Men det är inte första gången hon upplevt obehagliga saker på nätet. Men förra gången satt hon i riksdagen och då agerade Säpo.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Närmare väljarna

– Det är en stor skillnad. Tyvärr. Det borde ses över även när det gäller region- och kommunpolitiker som kommer betydligt närmare sina väljare, säger Lena Asplund.

I klippet utvecklar hon tankarna och berättar om det hon upplevt tidigare i sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet