Foto: SVT / arkiv

Liberalerna i Sundsvall: Utred vaccinationskrav för omsorgspersonal

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna i Sundsvall vill att kommunen ska utreda vaccinationskrav för anställda inom vård och omsorg. Alla smittvägar för covid-19 in på omsorgsboenden bör spåras och stängas, menar partiet.

En motion frånLiberalerna om att utreda vaccinationskrav inom omsorgen i Sundsvall lades i kommunfullmäktige under måndagen.

– Sundsvalls kommun ska inte stå passivt i frågan, säger Ina Lindström Skandevall, partiets gruppledare i kommunfullmäktige i ett pressmeddelande.

I Region Stockholm har Liberalerna gått ännu längre på ämnet.

”Vaccinvägrare inom vården kan få sparken”

Där driver partiet på om förändringar i smittskyddslagen så att vård- och omsorgspersonal som vägrar vaccinera sig mot covid-19 kan få sparken.

– Om frågan måste ställas på sin spets: Om det är arbetstagarens eller patientens rättigheter som kommer först – då ställer jag mig på patientens sida, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm till Sveriges Radio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.