Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör några Sundsvallsbor berätta vad ett dubbelspår på järnvägen skulle betyda för deras resande. Från vänster Annaida Edvardsson, Feruz Okbazghi och Lina Nilsson. Foto: Stina Ahlinder/SVT

Lina i Sundsvall om dubbelspår på Ostkustbanan: ”Skulle gå mycket fortare”

Publicerad

Regeringen har tidigare lovat att Ostkustbanan ska byggas ut till dubbelspår, något som enligt infrastrukturministerns senaste besked verkar dra ut på tiden.

Vad skulle dubbelspår innebära för Sundsvallsborna?

Enligt bedömningar skulle restiden mellan Sundsvall och Stockholm kunna bli strax över två timmar om staten satsade på dubbla spår. Den sträckan idag tar ungefär tre och en halv timme.

Studenten Feruz positiv till dubbelspår

Feruz Okbazghi studerar på Mittuniversitetet i Sundsvall och brukar besöka familjen i Uppsala. Hon tycker att skulle vara en bra förändring att man kan spara tid när man reser.

Dubbelspår Gävle-Härnösand

– Det skulle uppmuntra mig mer att träffa mina föräldrar, för ibland stannar jag hellre hemma för att det tar så lång tid, säger hon.

Hör fler Sundsvallsbor berätta vad ett dubbelspår söderut skulle betyda i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelspår Gävle-Härnösand

Mer i ämnet