Foto: Bildbyrån

Lisa Hörnblad SM-segrare i alpin kombination

Uppdaterad
Publicerad

Det blev två medaljer till Västernorrland när SM i alpin kombination genomfördes i Åre på torsdagen. Lisa Hörnblad, Höga Kusten AF vann damklassen medan Filip Vennerström, Sundsvalls SLK tog bronset bland herrarna.

Kombinationstävlingen avgjordes i grenarna super-G och slalom. Lisa Hörnblad från Örnslöldsvik och Höga Kusten AF var snabbast i super-G åket och marginalen räckte för att ta hem guldet trots att hon hade sjätte tid i slalomen.

Sundsvalls slalomklubbs Filip Vennerström som redan har ett SM-silver från slalom-SM i Hassela tidigare i vinter knep tredjeplatsen efter segraren Mattias Rönngren, Åre SLK och tvåan Gustav Lundbäck, Luleå AK. Vennerström som inte gjort någon utpräglad fartsatsning hängde med bra i super-G:n och hade sjunde bästa tid och kunde sedan avancera med ett bra slalomåk där han var tvåa.

Både Lisa Hörnblad och Filip Vennerström blev svenska mästare i klassen äldre juniorer som ingick i samma tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.