Sedan spjuten hittades i vattnet är det oroligt vid den annars så idylliska Kornsjöstrand. Foto: Robert Kristoffersson/Stina Kristoffersson

Livsfarliga spjut nedstuckna under ytan vid badplatsen i Kornsjö

Uppdaterad
Publicerad

Badande barn slog larm då de hittade två spjut nedstuckna under ytan vid badplatsen i Kornsjö, Örnsköldsviks kommun.

– Jag vet inte vilka ord man ska använda...rädsla och besvikelse, säger Robert Kristoffersson, ordförande Kornsjö framtid.

Robert Kristoffersson jobbade med underhåll på kommunala Kornsjöbadet då en kvinna kom fram till honom med två spetsiga föremål.

– Jag tappade hakan när jag såg vad hon kom med. Barnen brukar ju göra ”bomben” från brygga...det var ju bara tur att ingen gjort sig illa, säger han.

Spjuten hittades av två barn som såg något under vattnet och dök ner och tog upp dem.

– Man har ju hört talas om sånt här, men aldrig tänkt att det skulle hända här, säger Robert Kristoffersson.

Polisanmälan

Nu är tryggheten som han tidigare känt vid stranden förstörd. I fortsättningen menar han att föräldrar måste vara vaksamma och följa med sina barn ut på bryggan för att kontrollera att ingenting farligt  finns i badvattnet.

– Jag hoppas att föräldrar pratar med sina barn och förklarar att det här är riktigt farligt.

Under onsdagen anmäldes händelsen och spjuten lämnas in till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.