Foto: Hasse Holmberg / TT

Lockade liten flicka med godis – åtalas för sexbrott

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av godis lockade en 36-årig timråbo med sig en liten flicka in i skogen där han började dra ner hennes trosor. Nu åtalas mannen för flera övergrepp.

Enligt åtalet har mannen lockat med sig en ung flicka till en undanskymd plats i Sörberge, satt sig över henne och börjat dra av henne trosorna. Mannen avbröt övergreppet då flickan skrek. Mannen åtalas nu för olaga tvång och försök till sexuellt övergrepp mot barn.

Höll fast i tjugo minuter

Samma dag ska mannen ha gett sig på ytterligare en person. I det fallet ska han ha hållit fast en kvinna och och gjort samlagsrörelser mot henne. Övergreppet ska ha pågått i tjugo minuter. Brottsoffrets ålder framgår inte av åtalet.

Åtalspunkterna i det fallet är sexuellt ofredande och olaga tvång.

Nekar till allt

36-åringen åtalas även ringa narkotikabrott efter att analyser av prover som tagits visar på spår av cannabispreparat. Mannen nekar till samtliga brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.