Loomis lämnar Härnösand. 50 anställda berörs. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Loomis värdedepå i Härnösand läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Värdedepån och uppräkningscentralen i Härnösand flyttas till Stockholm och 25 tjänster försvinner. Personalen informerades på torsdagen.

Kontanthanteringsföretaget Loomis lägger ner sin värdedepå i gamla riksbankshuset i Härnösand och verksamheten flyttar till Stockholm. Flytten kommer att ske under den senare halvan av 2018.

– Vi har byggt en större och högpresterande anläggning i Stockholm dit vi flyttar, säger Stefan Johansson, marknads och försäljningschef Loomis.

I dag arbetar cirka 50 personer på företaget i Härnösand. Alla berörda kommer att erbjudas följa med till Stockholm.  Undefär hälften av tjänsterna blir kvar eftersom företaget behåller transportverksamheten i Härnösand.

Ännu inte förhandlat

Personalen informerades på torsdagen.

– Vi har inte inlett förhandlingar med facken ännu. Hur det slutar avgörs i förhandling med Transportarbetareförbundet, förklarar Stefan Johansson.

Alla jobb försvinner inte till Stockholm, för samtidigt som man skär ner i Härnösand satsar företaget i Östersund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.