Camilla Rudholm är upprörd över Kriminalvårdens agerande Foto: SVT

Lottas mördare fick permission – anhöriga informerades inte

Uppdaterad
Publicerad

Den 35-årige man som dömdes för mordet på Lotta Rudholm har fått permissioner utan att Lottas anhöriga informerats.
– Det är för jävligt, säger Lotta Rudholms syster Camilla.

Lottas mördare dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för mordet på Lotta. Domen överklagades till hovrätten som sänkte straffet till 18 års fängelse.

I december 2016 började han avtjäna sitt straff på Kumlafängelset. Han förflyttades senare till Tidaholmsanstalten efter att han misshandlat en medfånge.

Fika och fotografera

I fredags fick han en så kallad lufthålspermisson i Tidaholms centrum, något som GP var först att berätta. Han ledsagades av fyra väktare.

– Han skulle få fika och fotografera, de släpper ut honom efter knappt två år. Detta med motiveringen att han skött sig. Det har han ju inte, det är därför han förflyttats, säger en upprörd Camilla Rudholm till SVT.

Inte trygg

Camilla, som är Lottas syster, berättar att hon under hela den här tiden noga följt var mannen befinner sig. Hon har haft täta kontakter med Kriminalvården och ska få information om 35-åringen förflyttas eller får permission. Men hon visste inget om permissionen förrän GP:s reporter ringde.

– Jag har känt mig trygg, men nu har jag tappat förtroendet helt och hållet. Det verkar som om de tänker mer på honom än på oss anhöriga. Vi har familjer och barn och han har hotat att döda oss tidigare. Det är dåligt skött, jag är förbannad, säger Camilla.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsmisshandeln av Lotta

Mer i ämnet
Mer Västernorrland
Mer Nyheter