41-åriga Lotta Rudholm misshandlades så allvarligt att hon senare dog av sina skador i juni i år. Gärningsmannen, en 33-åring som sedan februari haft ett förhållande med kvinnan, ringde själv till SOS Alarm och sa: – Jag har slagit min flickvän och det har gått åt helvete. Foto: Privat

Lottas mördare nekas kvinnobesök

Publicerad

Den 33-årige man som dömts för mordet på Lotta Rudholm från Härnösand JO-anmäler Kriminalvården, eftersom alla hans ansökningar om tillstånd för att ta emot besök av kvinnliga bekanta i fängelset har nekats.

I sin JO-anmälan skriver mannen att ”Man lär sig inget av att inte få träffa eller samtala med kvinnor för en period av 12 år”. Han ser det som ett psykiskt övergrepp och inte som en vårdinsats.

Mannen anmäler även att han nekas telefon- och besökstillstånd till sin tidigare frivårdskontakt.

41-åriga Lotta Rudholm blev kontaktad av 33-åringen via Facebook och de inledde en relation. För Lotta blev det starten på månader fyllda av hot, våld och trakasserier. I juni 2016 misshandlades hon till döds i Bromma.

I tingsrätten dömdes han till livstids fängelse. Hovrätten sänkte sedan straffet till 18 års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.