Örjan Abrahamsson, Cecilia Vorgh och Andreas Dahlbom Foto: SVT

Lugnare på asylboende

Publicerad

Representanter från Polisen, kommunen och Migrationsverket möttes på onsdagen i Sollefteå för att hitta en lösning på bråken vid ett asylboende i Sollefteå.

Efter att det kommit rapporter om oroligheter och bråk på ett av Migrationsverkets asylboenden i Sollefteå sattes väktare in dygnet runt. Eftersom många av bråken kopplades till personer som inte bodde på boendet kontrollerade väktarna alla som gick in och ut på boendet.

Insatsen har varit lyckad och situationen har lugnat ner sig.

– De som rör sig i fastigheten är de som bor där och inga andra, säger Migrationsverkets enhetschef Cecilia Vorgh.

Gemensam bild

Under onsdagen möttes representanter från Migrationsverket, Polisen och Sollefteå kommun för att hitta en långsiktig lösning. Alla inblandade var nöjda efter mötet.

– Vi har skaffat oss en gemensam bild och har en plan för hur vi ska jobba. Det känns bra, säger Örjan Abrahamsson, chef för medborgarservice i Sollefteå.

Alla som medverkade på mötet var nöjda över att de olika myndigheterna kunde samverka för att nå ett resultat. Dessutom sparar samordningen skattepengar. Väktarna blir kvar på boendet april månad ut, sedan ska en ny avstämning göras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer