(M)-bråk efter utspel i Mittnytt

Uppdaterad
Publicerad

Idag får moderate oppositionstrådet i Sollefteå, Bengt Sörlin, hård kritik av sina egna. Utspelet om en dialog med Sverigedemokraterna förkastas rakt av.

Under fredagen har Bengt Sörlin fått kritik av sin egen lokalförening i Sollefteå, men också av länsordföranden och riksdagsledamoten Lena Asplund som kallar uttalandet ”märkligt”.

– Givetvis står vi inte bakom Sörlin i den här frågan. Att öppna upp för en dialog eller ett samarbete med Sverigedemokraterna är definitivt inte moderat politik, säger Lena Asplund till Mittnytt.

Det var i Mittnytt igår som Bengt Sörlin föreslog en dialog med Sverigedemokraterna. Enligt Sörlin måste moderaterna börja prata med Sverigedemokraterna och föra en diskussion om migrationspolitiken. Uttalandet går på tvärs mot den moderata partilinjen som tvärtom håller armbågs lucka till invandrarfientliga SD.

– Ett märkligt uttalande. Givetvis står vi inte bakom detta, säger hon till Mittnytt.

– Det är dessutom märkligt eftersom han blandar sig i rikspolitiken. I den lokala Sollefteåpolitiken inte finns behov att överhuvudtaget förhålla sig till Sverigedemokraterna. Partiet tog fem procent av rösterna och har ingen vågmästarroll i kommunen. Sörlin har givetvis rätt till vilka åsikter som helst men han har definitivt inget stöd från partiet, säger Asplund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.