(M)-politiker vill kastrera våldtäktsmän

Uppdaterad
Publicerad

HÄRNÖSAND Härnösandsmoderaten Christer Andersson vill kastrera våldtäktsmän och bryr sig inte om ifall en och annan felaktigt dömd stryker med.

Inlägget gjorde Christer Andersson (M) på en Facebooksida om våldtäkterna i Bjästa:

”Jag skulle inte säga nej till kastrering av dömda våldtäktsmän och pedofiler om ett sådant förslag lades fram. Om en eller annan felaktigt dömd hamnar i den smeten så må det väl vara hänt. Samhällsnyttan med kastrering skulle vara skäl nog.”

När Mittnytt når Christer Andersson (M) står han för det han säger men menar att det var ett inlägg i syfte att sätta igång en debatt.

Andersson skrev att han skulle stödja ett förslag om kastrering av våldtäktsmän – även om en och annan oskyldig skulle råka illa ut.

Men i ett pressmeddelande tar han tillbaka uttalandet och vill nu be om ursäkt för sitt inlägg på Facebook.

Christer Andersson är 66 år och har varit politiker i Härnösand sedan mitten av 80-talet. För närvarande är vice ordförande i myndighetsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.