Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
“Jag vill inte utsätta Hannes för det här“ – hör föräldern Malin Åsells kritik mot nedläggningen av Karlavagnens dagverksamhet. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Dygnet-runt-förskola i Sundsvall flyttar dagverksamhet – oro hos föräldrar

Uppdaterad
Publicerad

Förskolan Karlavagnen i Granloholm i Sundsvall har i runt 20 år haft öppet dygnet runt. Nu har kommunen beslutat att avveckla dagverksamheten på förskolan och endast bedriva nattis, vilket innebär att dagverksamheten flyttas till en annan förskola. Beslutet har väckt reaktioner hos föräldrar.

Under dagarna ska barnen gå på förskolan Polstjärnan, lokaliserad cirka 200 meter från Karlavagnen. De barn som sedan ska vidare till nattverksamheten kommer att promeneras över av personal på eftermiddagen.

Malin Åsell, vars son Hannes går på Karlavagnen, känner oro över förflyttningen. Mest orolig är hon över promenaden mellan förskolorna.

– Hur ska det här gå till säkert med alla dessa barn? Hur ska de få med sig rätt mediciner, kläder och all packning? frågar sig Malin Åsell.

Kommer flyttas till nya lokaler

Förutom att flytta dagverksamheten kommer nattverksamheten dessutom flyttas till nya lokaler i mars nästa år. De nya lokalerna ligger vid Granloholms skola och är en ytterligare bit längre bort.

Anledningen till flytten är att kommunen anser att Karlavagnens lokaler inte längre passar att bedriva nattverksamheten i.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.