Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vice chefsåklagare Karin Everitt säger att beslaget av cannabis i de två fastigheterna i Ånge kommun är av stor omfattning. – Det handlar absolut inte om odling för eget bruk, säger hon. Foto: Per-Erik Ström SVT / arkivbild

Man från Ånge kommun häktad för grovt narkotikabrott – hade stor cannabisodling hemma

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern från en mindre ort i Ånge kommun häktades på fredagen som på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Det sedan cannabisodling i stor skala avslöjats vid en husrannsakan i två fastigheter i onsdagskväll.

Vice chefsåklagare Karin Everitt anser att odlingen snarast skett i industriell skala – hör henne i intervjun här.

Enligt åklagaren var det en polispatrull som först fattat misstankar sedan de åkt förbi en av fastigheterna. Det ledde till ett beslut om husrannsakan, där ett mycket stort antal cannabisplantor och diverse odlingsutrustning som till exempel belysningsarmatur togs i beslag.

Vid häktningsförhandlingen under fredagseftermiddagen bestred den misstänkte mannen åklagarens yrkande. Han medger narkotikabrott av normalgraden, men menar att det inte skulle vara ett skäl för häktning.

I straffskalan för grovt narkotikabrott ligger fängelse i mellan två och sju år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.