Bilden togs av vittnet bara några minuter efter skottlossningen i närheten av Kramfors idrottsplats sent på torsdagseftermiddagen. I det närliggande bostadsområdet bor många barnfamiljer. Foto: privat

Man häktad efter Kramforsskjutningen

Publicerad

En man i 25-årsåldern häktades på måndagseftermiddagen, på sannolika skäl misstänkt för skottlossningen i Kramfors i torsdags.

Vice chefsåklagare Karin Everitt yrkade på häktning för försök till mord och grovt vapenbrott, men när Ångermanlands tingsrätt häktat mannen efter förhandling hade misstankarna graderats ner.

Domstolen klubbade i stället häktningen med brottsrubriceringen grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Den misstänkte mannen nekar till brott på det hela taget och bestred åklagarens yrkanden om häktning och restriktioner. Åtal i ärendet ska vara väckt senast den 31 maj.

Omaskerade

Det var sent på torsdagseftermiddagen som skottlossning utbröt vid Kramfors idrottsplats. Vittnen i det närliggande bostadsområdet såg två män – båda omaskerade – snabbt springa från platsen sekunderna efteråt.

Ett av vittnena som SVT talade med på plats sade sig ha hört ett flertal skott avlossas.

Ingen person skadades till följd av skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.