Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 30-årsåldern häktades idag misstänkt för mord efter att en person hittades död i Kramfors kommun under måndagen. Foto: Eric Heller/SVT

Misstänkta mannen knackade på hos granne – är nu häktad misstänkt för mord i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen häktades en man i 30-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord på en person i Kramfors kommun.

Mannen knackade på hos en granne efter händelsen i måndags och ska ha erkänt vad han gjort, berättar grannen för SVT:s reporter.

Det var under måndagen som polisen gick ut med att de hittat en död person i Kramfors kommun.

Enligt häktningsframställan förvaras den nu häktade mannen på rättspsykiatriska kliniken. Det ska också göras en så kallad paragraf 7-utredning.

Misstänkt mord i Kramfors

Ärendet leds av åklagare Christina Edlund Nilsson som under tisdagen sa att det råder stark förundersökningssekretess i fallet.

Yppandeförbud i fallet

Under förhandlingen beslutades det även om ett så kallat yppandeförbud, alltså att de som varit med på förhandlingen inte får uttala sig om fallet.

”På grund av yppandeförbud, samt respekt för utredningens integritet är jag för närvarande förhindrad att lämna några närmare kommentarer”, skriver mannens försvarare Mikael Westerlund till SVT Västernorrland.

Mannen, som är i 30-årsåldern, knackade efteråt på hos en granne. Hör vår reporter berätta om det i klippet ovan.

Vad är en paragraf 7-utredning?

Det är en läkarundersökning av en brottsmisstänkt när domstolen anser att personens psykiska tillstånd bör undersökas. Undersökningen genomförs av en specialist inom rättspsykiatri.

Källa: Rättsmedicinalverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kramfors

Mer i ämnet