Foto: SVT / arkiv

Man nedslagen och rånad i gångtunnel i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En man i Sundsvall har polisanmält att han blivit nedslagen och rånad i en gångtunnel i centrala Sundsvall under natten mot fredagen.

Det hela ska ha inträffat strax före klockan ett under fredagsnatten. Mannen uppger att han blivit överfallen i en gångtunneln under Parkgatan mellan järnvägsstationen och Köpmangatan.

Två gärningsmän ska ha slagit ner mannen och rånat honom på de kontanter han hade på sig. De ska också ha stampat sönder hans mobiltelefon.

Maskerade

Bägge rånarna var maskerade med halsdukar för ansiktena. Den ene bedöms vara runt 190 centimeter lång, kraftigt byggd och klädd helt i svart. Den andre uppskattas vara omkring 175 centimeter lång, smal och klädd i vit tröja och mörka jeans. Enligt den rånade mannen ska de ha talat ett utländskt språk med varandra.

Polisen har sökt förövarna bland annat med hund, men har ännu inga fler spår efter dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.