Björnaskolans rektor Maria Schelins t v och bitr rektor Lotta Wallgren t h. Foto: Pierre Ragnehag, SVT

Många elever fortsatt hemma från Björnaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande är det en stark oro på Björnaskolan efter fredagens bråk, bekräftar rektor Maria Schelin. Idag stannade 22 elever på högstadiet hemma.

Det har varit stökigt på skolan under hösten. På fredagen uppstod ett bråk mellan två elever och polis tillkallades. Polisen gjorde också en anmälan om misshandel. Att det ska ha varit något slags vapen inblandat i fredagens bråk på skolan kan rektorn varken dementera eller bekräfta.

Oklart vad som hänt

Omständigheterna kring vad som hänt är fortfarande oklara, men det finns en stark oro på skolan, bekräftar rektorn.

– Igår stannade 60 procent av högstadieeleverna hemma. Idag var 22 av 96 elever hemma. Vi ser väldigt allvarligt på det som inträffat, säger Maria Schelin, rektor på Björnaskolan.

Många oroliga vårdnadshavare har hört av sig till skolledningen, som fått ta emot SMS, mejl, telefonsamtal och i vissa fall personliga besök.

Kokar av rykten

SVT Västernorrland: Vad kan du säga till oroliga föräldrar?

– Jag säger att skolan är en säker plats, säger Maria Schelin.

Samtidigt kokar skolan av rykten som sprids via sociala medier. Rykten som skolledningen har svårt att kontrollera.

Inga intervjuer med elever tillåts

Rektorn gav inte tillåtelse till SVT Västernorrlands team att intervjua elever med mikrofon och kamera. Ett stort antal elever tog spontant kontakt med SVT:s team på plats och flera av dem menade att problemen på skolan påtalats upprepade gånger för rektorn, men ingenting har gjorts åt saken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.