Många fortkörare på riksväg 86

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen genomförde polisen en hastighetskontroll på riksväg 86 i höjd med Krånge, nära Kävstabron. Tio förare bötfälldes för att ha kört för fort.

Det var på förmiddagen vid halvtiotiden som polisen genomförde en trafikkontroll på riksväg 86. Kontrollen upprättades i höjd med Krånge, strax före Kävstabron som går över Indalsälven.

Tio böter för hastighetsöverträdelse skrevs ut. Hastigheten är 70 kilometer i timman på sträckan. Den högsta uppmätta hastigheten idag var 85 kilometer i timmen. Det var en lastbilschaufför med släp som körde i den farten.

– Det är inte förvånande eftersom vi vet att hastigheten är för hög och vi får ofta klagomål från boende och de som kör på de här sträckorna, säger Stefan Westerlund som är trafikansvarig på lokalpolisområde Medelpad.

Fler sträckor utsatta

I måndags hade polisen en kontroll på länsväg 663 mellan Töva och Selånger. Där har trafiken ökat kraftigt under ombyggnationen av närliggande E14. Fem förare fick böter för hastighetsöverträdelser vid kontrollen i höjd med Selånger kyrka.

– Där har vi fått klagomål när den tunga trafiken ökat när E14 byggs om, säger Stefan Westerlund.

Ingen onykter förare

Vid en trafikkontroll senare under förmiddagen i Kvissleby, söder om Sundsvall, gjordes en nykterhetskontroll. Samtliga förare var utan anmärkning.

Nio körkort omhändertagna

Vid en kontroll på väg 331 i går vid Stavreviken körde flera förare så fort att de fick sina körkort omhändertagna av polisen. 26 förare körde för fort. Nio miste körkortet.

– Vi försöker prioritera vägar där vi vet att många kör fort och där konsekvenserna av en olycka skulle bli omfattande,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.