Foto: Skiss: TM Konsult

Mark- och miljööverdomstolen: Klartecken till hotellbygget i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Det omdebatterade hotellprojektet på Kanaludden i Härnösand tycks bli verklighet trots alla turer. Under torsdagen kom klartecken från Mark- och miljööverdomstolen i ärendet.

– Det är en stor glädje, säger kommunstyrelsens ordförande Anderas Sjölander (S) i ett pressmeddelande.

Mark- och miljööverdomstolen skriver i sin dom att ett hotellbygge inte påtagligt skadar riksintresset för kulturmiljö.

Domstolen är sista instans och beslutet kan alltså inte överklagas.

Hotellbygge i Härnösand

”Till nästa steg”

– Det är en stor glädje. Det här stöttar allt vi jobbar för. Nu kan vi ta vårt arbete till nästa steg. Hotellprojektet är en nyckel till så mycket annat, säger Andreas Sjölander.

Ett hotellbygge anses gynna bland annat kringetableringar, arbetstillfällen, besöksnäringen och centrumhandeln, och att det dessutom ger och möjligheter att arrangera större konferenser och idrottsevenemang.

Fler gästbäddar

– Med mark- och miljööverdomstolens dom i ryggen kan vi gå vidare i processen. Vi hör ständigt från myndigheterna, företag och ideella föreningar i Härnösand att det saknas gästbäddar. Nu får vi möjlighet att göra något åt det, säger Uno Jonsson, tillväxtchef i Härnösands kommun i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellbygge i Härnösand

Mer i ämnet