Det har varit en lång process innan beslut om bygglov för hotellbygget i Härnösand kunde fattas. – Äntligen, säger Knapp Britta Thyr (MP), Samhällsbyggnadsnämndens ordförande. Foto: SVT

Bygglov beviljat för omdiskuterat hotell i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Samhällsnämnden i Härnösand beslutade på onsdagen ge bygglov för hotellbygget på Kanaludden i Härnösand.

– Vi är inte i mål än, men vi är på väg, säger Knapp Britta Thyr (MP), samhällsnämndens ordförande.

Det har varit många turer kring hotellbygget i Härnösand, men nu har kommunen satt ner foten. Sedan Mark- och miljööverdomstolen gett klartecken för bygget tidigare i år, var Samhällsbyggnadsnämnden beslut inte helt oväntat. Beslutet var enhälligt.

– Det är väl en känsla av äntligen, det har varit en lång process, framför allt framtagningen av detaljplanen har varit långdragen, säger Knapp Britta Thyr (MP), ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

Ändrad skiss

Skissen på hotellet som beviljats bygglov har förändrats något. Det gäller förbindelsen mellan hotellet och badhuset, den kommer att gå under jord, istället för en glasad gång. Det handlar om att behålla siktlinjen mellan badhuset och hotellet.

Samhällsnämnden menar att hotellet är en viktig satsning för Härnösand och Höga Kusten.

– Vi är inte i mål än, men vi är på väg. Först när hotellägaren välkomnar de första gästerna är det klart, menar Knapp Britta Thyr.

Enligt bygglovet måste hotellbygget påbörjas inom två år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hotellbygge i Härnösand

Mer i ämnet