Polisjakt efter MC-förare

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull fick under tisdagseftermiddagen syn på en motorcykel efter riksväg 83 i Ånge. Polispatrullen hade information sedan tidigare om att föraren inte hade behörighet att framföra motorcykeln och beslöt sig för att stoppa mannen.

Föraren ville inte stanna utan drog från polispatrullen. Körningen gick i riktning mot länsväg 511 och Parteboda. Polispatrullen åkte efter på behörigt avstånd och observerade själva körningen.

Efter ungefär 5 minuter kom föraren av motorcykeln på bättre tankar och drog ned på farten för att slutligen stanna då polispatrullen gett tecken för det.

Föraren, en man i 65-årsåldern fick blåsa i Polisens sållningsinstrument som visade på alkohol i utandningsluften.

Oklart om grad av rattfylleri

Mannen fick följa med polispatrullen för sedvanlig provtagning och fortsatt utredning gällande brotten, grov olovlig körning och rattfylleri.

– Vi vet ännu inte om det handlar om rattfylleri eller om det är fråga om grovt rattfylleri, säger Tommy Nygren, länsvakthavande befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.