• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Mindre kultur för pengarna här

Uppdaterad
Publicerad

När det kommer till konstnadseffektivitet är Jämtlands Estrad Norr överlägset Scenkonstbolaget. Institutionerna gör att det blir dyrt, menar Gustaf Kling, tidigare teaterchef i Jämtland.

Scenkonstbolaget i Västernorrland kom till för att få ut mer kultur för pengarna. Genom att slå samman länsteatern, musik, dans och film skulle mer pengar gå till kultur och mindre till administration.

Men jämfört med Scenkonstbolagets motsvarighet i Jämtland, Estrad Norr, får dom inte ut lika mycket föreställning per satsad krona.

Jämtarna är helt enkelt mer konstnadseffektiva.

Estrad Norr har bara en tredjedel så stor budget som Scenkonstbolaget – ändå producerar Scenkonstbolaget bara dubbelt så många föreställningar.

En förklaring är Västernorrlands institutioner med fasta ensembler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mittnytt granskar Kulturen

Mer i ämnet