Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleverna får lära sig om nobelpristagare, träna på muntlig redovisning och som belöning gå på nobellunch och dansa vals. Hör elever och lärare berätta om dagen i klippet. Foto: Sophia Vestrin/SVT

Mimerskolan i Sundsvall firar Nobellunch med pompa och ståt

Publicerad

Mimerskolan i Sundsvall har haft Nobeltema i veckan och eleverna har fått göra uppgifter som har med nobelprisvinnare att göra – som sedan ska redovisas.

Arbetsinsatsen firas därefter med en Nobellunch och eleverna får lära sig att dansa vals.

Under onsdagsmorgonen satt Mimereleverna i klass 5:1 och 5:2 i sina klassrum och ordnade med det sista inför presentationen av forskare som de valt att forska om. När de kände sig redo var det dags för en muntlig redovisning och därefter firades insatsen med en Nobellunch med både huvudrätt och efterrätt.

Lunchcafeterian fylldes med pompa och ståt och eleverna var klädda i finkläder. Lärare utklädda till kungen och drottningen kom även på besök.

– Uppgiften täcker många ämnen, SO, svenska och idrott. Efter lunchen ska eleverna till gymnastiksalen och lära sig att dansa en vals, säger läraren Sara Malmström.

Vad tycker du var det bästa med i dag?

– Ja maten var god, säger eleven Sam Wikström.

Häng med eleverna på deras nobelfirande i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.