Foto: SVT / ur polisens förundersökning

Misstänkt för nyårsmordet vittnar i rätten

Publicerad

Under måndagen fortsätter rättegången mot den kvinna i 50-årsåldern som står åtalad för att på nyårsdagens morgon ha knivmördat en jämnårig kvinna.

På måndagen är det rättegångens andra dag och för första gången ska den misstänkta kvinnan ta plats i vittnesbåset. Hon har i polisförhör uppgett att hon bara har enstaka minnen från nyårsnatten och morgonen då mordet skedde. Hon misstänker att hon blivit drogad.

Kniv i handen

När hon greps stod hon på huk bredvid mordoffret. Hon var täckt av blod och hade en kniv i handen, hon släppte inte kniven förrän polisen sprejade henne med pepparsprej.

Nyårsmord i Sundsvall

Pekas ut av vittne

På rättegångens första dag vittnade också innehavaren till den lägenhet där mordet skedde om att hon sett den misstänkta kvinnan hugga den tredje kvinnan.

Efter lägenhetsinnehavarens vittnesmål sa den misstänkta kvinnans advokat Christian Shumkow till SVT Västernorrland att han håller med om att det finns besvärande omständigheter för hans klient. Men han sade också att hon kommer att berätta sin version när hon förhörs i rätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyårsmord i Sundsvall

Mer i ämnet