Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till länsstyrelsen i Härnösand då de hade mottagit ett brev som innehöll vitt pulver. Senare under dagen konstaterade polis att försändelsen var ofarlig. I videon kan du höra vad räddningsledaren Johanna Engström och förundersökningsledaren Peter Vennerbring har arbetat med. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Misstänkt föremål skickades till Länsstyrelsen i Härnösand – sex personer fick saneras

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till länsstyrelsen i Härnösand då de hade mottagit ett brev som misstänktes ha ett farligt ämne i sig. Sex personer hade varit i kontakt med brevet och fick saneras av räddningspersonal.

– Det finns duschar inne i byggnaden som vi kan använda för deras sanering, säger räddningsledaren Johanna Engström.

I videon kan du höra förundersökningsledaren Peter Vennerbring berätta om brevet misstänks ha koppling med de övriga breven som skickades till länsstyrelsen runt om i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.