Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens kriminaltekniker anlände till brottsplatsen under måndagsförmiddagen. Foto: Pierre Ragnehag SVT

Misstänkt mord i Bredsand i Sundsvall – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Två män har anhållits för ett misstänkt mord på en man i 60-årsåldern i bostadsområdet Bredsand i Sundsvall under söndagskvällen.

Mordet har utförts med ett stickvapen, det bekräftar polisen för SVT.

Sundsvalls Tidning var först med att berätta om det misstänkta mordet. Enligt uppdaterad information på polisens webbplats ska mordet ha begåtts i en lägenhet i Bredsand vid 20-21-tiden under söndagskvällen.

Polis larmades om en svårt skadad man i en lägenhet. Mannen fördes till sjukhus där han konstaterades avliden.

– Personen har bragts om livet genom stickskador, säger Josefine Perming Tengqvist, chef för polisens avdelning för grova brott.

De två anhållna männen är i 35- respektive 50-årsåldern. Alla inblandade är bekanta med varandra sedan tidigare, och är också kända hos polisen.

Fler förhör

De anhållna kommer att förhöras under dagen i sällskap med sina respektive försvarare. Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning ska göras under måndagen. Förundersökningen gäller mord och leds av åklagare.

Det är ännu okänt om det finns vittnen till händelsen. Polisen vädjar till allmänheten och de boende i området om tips och iakttagelser på telefon 114 14.

Det är andra gången på tre veckor som ett grovt våldsbrott inträffar i Bredsand. Den 19 april skedde ett mordförsök i samma område, där en person skadades allvarligt med ett stickvapen. Den utredningen lades senare ner, då brott inte kunde styrkas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.