Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här grips en av de totalt fem misstänkta efter händelsen i Bredsand söder om Sundsvall uner onsdagsmorgonen som utreds som försök till mord. Foto: Per-Erik Ström SVT

Misstänkt mordförsök i Bredsand i Sundsvall – här grips de fem misstänkta

Uppdaterad
Publicerad

Totalt fem – fyra män och en kvinna – personer har anhållits efter ett misstänkt våldsdåd i Bredsand i Sundsvall. En förundersökning om försök till mord har inletts.

SVT:s reporter var på plats när gripandena skedde – se bilderna här.

Strax före klockan sju på onsdagsmorgonen larmades polisen om att en skadad person fanns på en adress i bostadsområdet Bredsand strax söder om Sundsvall. SVT:s medarbetare såg två ambulanser och flera av polisens patrullbilar i hög fart på väg söderut från Sundsvalls centrum.

På plats anträffades en man i 25-årsåldern med allvarliga stickskador och han fördes till sjukhus. Läget betecknas som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.

SVT:s reporter som var på plats i Bredsand på onsdagsmorgonen rapporterade om gripanden av flera personer. Något som förmiddagen bekräftades av polisen.

– Alldeles nyss fick jag meddelande om att fem personer har gripits, säger polisens presstalesperson Elisabeth Glaas till SVT.

Efterlyser vittnesuppgifter

De fem gripna är i åldrarna 25-64 år, och de anhölls av åklagare senare under onsdagen. Tre av dem fanns på den aktuella adressen när polisen kom till platsen. De övriga två misstänks ha anknytning till händelsen.

Enligt polisen känner de inblandade varandra sedan tidigare.

Brottsplatsen har spärrats av, hundpatruller har genomfört sök i området, drönare har använts och vittnen ska höras.

– Vi jobbar på för fullt på plats med initiala åtgärder. Vi tar tacksamt emot vittnesuppgifter och upplysningar från allmänheten via telefon 114 14 eller via vår webbplats, säger Elisabeth Glaas.

Kommer de gripna att delges misstanke om försök till mord?

– Det är för tidigt att säga. Initialt utreder vi försök till mord och de här fem personerna är gripna tills vidare, säger Elisabeth Glaas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.