Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt mordförsök i Domsjö – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

Vid 22.30 på lördagskvällen larmades polis till en adress i centrala Domsjö i Örnsköldsviks kommun. Vid adressen greps en man som nu är anhållen, skäligen misstänkt för mordförsök, alternativt dråpförsök.

Sent på lördag kväll påträffades en skadad man i centrala Domsjö. När polispatrull skickades till platsen kunde de gripa en man som nu är skäligen misstänkt för mordförsök. Den skadade mannen fördes till sjukhus för vård.

I samband med gripandet genomförde polisen också förhör med vittnen på platsen.

– Ärendet är överlämnat till åklagare och från polisens sida fortsätter vi med brottsplatsundersökning och förhör av vittnen, säger polisens förundersökningsledare Petter Schröder.

Även den misstänkte mannen har hörts. Vilka uppgifter han lämnat vill inte polisen gå in på.

Misstänker att tillhygge har använts

Polisen meddelar på sin hemsida att den gripna mannen har anhållits av jouråklagare och att de är återhållsamma med detaljer för att kunna genomföra en så rättssäker förundersökning som möjligt.

Enligt åklagarmyndigheten är de båda männen i 20-årsåldern och det misstänkta mordförsöket ska ha skett i en lägenhet.

–  Man misstänker att det har använts någon typ av tillhygge. Jag har ingen kunskap om tillhygget har återfunnits, säger Helena Ekstrand, presstjänst vid åklagarmyndigheten.

Vet du mer om händelsen eller har bilder? Hör av dig med ditt tips till vasternorrland@svt.se Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.