Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här berättar reportern och en nära vän till familjen från Alnö, om läget för de allvarligt skadade föräldrarna efter dödsolyckan i Enånger. Foto: Tiffany Lind/SVT

Svårt skadade föräldrarna från Enångerolyckan vårdas på Sundsvalls sjukhus: ”Det går långsamt framåt”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått tre veckor sedan den allvarliga trafikolyckan i Enånger inträffade. Två systrar omkom och deras föräldrar vårdas fortfarande för svåra skador.

– Det går långsamt framåt. Man försöker fokusera på de få ljusglimtar som finns i det här just nu, säger en nära vän till SVT.

Familjen som var med i den allvarliga olyckan är från Alnö i Sundsvall. Två systrar i 20- respektive 30-årsåldern omkom och deras föräldrar har vårdats för svåra skador sedan dess. Nu får de fortsatt vård på Sundsvalls sjukhus, enligt en nära vän till familjen som SVT pratat med.

– Det är en obeskrivlig sorg, säger vännen.

Dödsolyckan i Enånger

Händelsen utreds av polisen som grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Enligt polisen står utredningen just nu ganska still.

Har inte kunnat höra de överlevande

– Ingen person är delgiven misstanke. Brottsrubriceringarna behövs för att utreda brott, sedan får vi se vart det leder, säger Roland Komaromi, presstalesperson på polisen i Gävleborg.

Han har pratat med förundersökningsledaren i ärendet.

– Vi har två mycket svårt skadade individer som vi ska hålla förhör med, det är oklart när det kan ske. Personerna betraktas inte som livshotande skadade i nuläget, säger Komaromi.

Sträckan ska undersökas

Trafikverket undersöker sträckan där olyckan inträffade, och även polisen närvarade vid platsundersökningen, som är rutin.

– Det gör vi alltid. Trafikverkets roll i detta är att se om det finns uppenbara brister i trafikmiljön, till exempel ifall träd eller liknande står för nära vägbanan, säger Roland Komaromi.

Hör en av familjens nära vänner berätta om tiden efter olyckan och om hur föräldrarnas nuvarande tillstånd är, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Enånger

Mer i ämnet