Två systrar dog vid olyckan i Enånger torsdagen den 23 maj då en personbil frontalkrockade med en buss på gamla E4 söder om Hudiksvall. Kvinnornas föräldrar vårdas för livshotande skador. Foto: Amanda Bodin/TT

Tillståndet kritiskt för de två skadade efter krocken i Enånger

Uppdaterad
Publicerad

Två systrar från Sundsvall avled efter trafikolyckan i Enånger i Hudiksvall förra veckan, då en personbil frontalkrockade med en buss.

Kvinnornas föräldrar, som också färdades i bilen, vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala med livshotande skador. Det meddelar sjukhuset.

Det var på torsdagskvällen som olyckan inträffade. Två systrar i 20- respektive 30-årsåldern avled av sina skador, deras föräldrar vårdas för livshotande skador, samtliga hemmahörande i Sundsvall.

Händelsen utreds av polisen som grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Båda fordonen togs i beslag och har undersökts.

Dödsolyckan i Enånger

Teknisk undersökning

– Det finns fortfarande inga svar från den tekniska undersökningen. Utredningen pågår men det är en så allvarlig händelse att det kommer att ta tid, säger Mathias Rutegård, presstalesperson på polisen i Gävleborg.

Förhör har hållits med busschauffören, passagerare och andra vittnen på plats, och det arbetet fortsätter. Polisen vill i nuläget inte berätta vad som sagts om olyckan och på vilken sida av vägen som krocken inträffade. Ingen person är delgiven misstanke om brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under söndagens högmässa i Alnö kyrka lyfte prästen Eva Stenström familjen som drabbades av trafikolyckan i Enånger. Foto: Shanker Prem/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Enånger

Mer i ämnet