Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Ekberg var med i olyckan 2006 och tycker än idag att olycksvägen är farlig. I klippet berättar han mer om händelsen där en ambulans frontalkrockade med en personbil. Foto: Daniel Sjöholm/SVT

18 år efter olyckan – sträckan vid Enånger väcker fortfarande obehag

Publicerad

För 18 år sedan inträffade en allvarlig trafikolycka utanför Enånger, på nästan samma plats som förra veckans dödsolycka. Daniel Ekberg var med och tycker än idag att olycksvägen väcker obehag.

Det var i maj 2006 som Daniel Ekberg, då ambulanssjuksköterska, och hans kollega Janne plockat upp en patient vid en trafikolycka på gamla E4:an norr om Enånger.

På väg mot Hudiksvalls sjukhus möter deras ambulans en bil i hög hastighet, på fel sida av vägen.

Dödsolyckan i Enånger

– Jag känner hur ambulansen gör en kraftig inbromsning och att min kollega Janne som kör försöker väja undan bilen. Men det smäller.

Daniel klarade sig undan utan skador från olyckan, kollegan Janne och patienten skadades lindrigt. Mannen som färdades i den andra bilen skadades allvarligt och fick föras till Hudiksvalls sjukhus.

Svårt att väja undan

Än idag, 18 år efter olyckan, tycker Daniel Ekberg att sträckan på gamla E4:an väcker obehag.

– Vägen tillåter mötande trafik men om det skulle hända något är det svårt att väja undan eftersom det sitter vägräcken på båda sidor om vägen.

Se bilder och hör Daniel Ekberg berätta mer om ambulansolyckan 2006 i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Enånger

Mer i ämnet