Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnan, född 1986, hittades död utomhus i ett bostadsområde i Njurunda, ett par mil söder om Sundsvall en sen decemberkväll i fjol. I videon här berättar åklagaren om senaste nytt i ärendet. Foto: Håkan Alamaa SVT

Misstänkta mordet i Njurunda: 27-åring anhållen men ännu oklart hur kvinnan dog

Uppdaterad
Publicerad

Förhör pågår för fullt med de två personer som sitter anhållna misstänkt mord på en kvinna i Njurunda söder om Sundsvall i helgen – en kvinna i 50-årsåldern, och så en 27-årig man som anhölls under måndagen.

Enligt kammaråklagare Stina Sjökvist är man inne i ”ett intensivt utredningsskede”. Men ännu är kvinnans dödsorsak inte helt fastställd.

Polisen väljer att hålla en låg profil när det gäller information utåt eftersom ärendet är relativt färskt.

Dödsoffret, en kvinna i 40-årsåldern, hittades utomhus vid 22-tiden i lördags i ett bostadsområde i Njurunda.

Den misstänkta kvinnan sitter anhållen på den svagare misstankegraden sedan tidigt i söndags morse. 27-åringen greps och anhölls också han som skäligen misstänkt på måndagsmorgonen. Samtidigt frisläpptes en man som tidigare anhållits i ärendet, och har nu avförts som misstänkt.

Flera beslag

Polisen har gjort flera beslag kopplade till utredningen. Man även genomfört dörrknackning i det aktuella området.

Vi har pratat med åklagare och utredare hos polisen - i klippet får ni  en sammanfattning av utredningsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.