Mitttsverigebanan får nytt liv Foto: Örjan Leek

Mittsverigebanan får nya ägare

Uppdaterad
Publicerad

För bara några veckor sedan såg framtiden dyster ut för Mittsverigebanan – nu planerar man för nästa säsong.

För drygt en månad sedan berättade vi att Mittsverigebanans arrangemang Onsdagsbus inte blir av till sommaren. Bakom motoranläggningen står bolaget Track Real Estate AB med ägaren Gunnar Jansson.

 I början av året uppgavs det på Mittsverigebanans Facebooksida att företaget sattes i likvidation, trots protester från minoritetsägarna Göran Sörgren och Per-Erik Axelhult.

Konkursbeslut

Advokaten Stefan Stålnacke fick i uppgift att se igenom bolagets ekonomi under en tid men begärde slutligen banan i konkurs. En begäran som kort därefter beviljades av Ångermanlands tingsrätt.

Skulderna uppgick till 632 981 kronor och leverantörskulder på 531 793 kronor.

Ses över

Men nu kommer alltså glädjande besked. Sex delägare tar över som tillsammans bildar bolaget Norrlands Motorpark AB.
– Vi är väldigt glada över det här. Särskilt kanske att det är sex ägare från Norrland som tar över, berättar Per-Erik Axehult som är en i skaran.

Nu följer en rad investeringar där själva banan är prio ett:

– Den högsta prioriteten vi har nu är att höja standarden och säkerheten på banan. Det är kärnverksamheten ska vi prioritera, racingbanan och det som hör till den, både när det gäller motorcyklar och bilar, berättar han.

– Vi ska se till att vi har en attraktiv anläggning som lockar hit klubbar för att tävla. Toaletter och speakertornet, behöver också en översyn men det får vi ta senare. Nu är det viktigaste att få alla licenser för racing på banan.

Den här säsongen inser Per-Erik Axehult är till stor del förlorad men någon form av fortsättning på de populära träffarna tror han kan komma i fråga.

– Vi har nu klarat av en budgivning

och alla med rötter i norrland.

Nu ska banans skick ses över och målsättningen är att få banan godkänd som tävlingsbana säsongen 2018.

Även det populära Onsdagsbuset kan komma att återuppstå – men i en annan form än tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mittsverigebanan

Mer i ämnet