Foto: Wu Hong/EPA/TT/SVT

Anställd från Mittuniversitetet i karantän efter Kinabesök

Uppdaterad
Publicerad

Mittuniversitetet hade två medarbetare på plats i Kina när coronaviruset bröt ut. Sedan deras hemkomst till Sverige har de jobbat på distans eller varit i frivillig karantän.

– Ingen ska ha rapporterat sig sjuk, säger Ronney Wickzell, presskommunikatör på Mittuniversitetet.

De två medarbetarna har inte jobbat i Hubeiprovinsen, där coronaviruset misstänks ha brutit ut. En av dem valde vid hemkomst att jobba från distans och den andre valde att vara i frivillig karantän.

– De kom hem nyligen och de har följt de rekommendationer som finns och båda är tillbaka och jobbar nu, säger Miuns presskommunikatör Ronney Wickzell.

Mittuniversitetet har för tillfället elva studenter från Kina. Universitetet har varit i kontakt med studenterna, men ingen av dem är från eller har vistats i provinsen.

– Ingen har varit sjuk och ingen har varit i det här området som är särskilt utpekat, säger Wickzell.

Antalet personer som har avlidit till följd av viruset överstiger nu 2 000, rapporterar TT Nyhetsbyrån. Enligt Ronney Wickzell befinner sig inga medarbetare eller i studenter i landet just nu.

– Inte så vitt vi vet. Det är inga som reser dit, de medarbetare som har haft resor till Kina inbokade har avbokat dessa, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.