Modo i allsvenskan – nedskärningar väntar

Uppdaterad
Publicerad

Nedflyttningen från SHL till Hockeyallsvenskan kommer att innebära stora förändringar för Modo hockey, både spelarmässigt och ekonomiskt

Leksand satte spiken i kistan när dom fick in det fjärde målet i sudden mot Modo i fredags. Nu när känslorna har lagt sig börjar arbetet med att ta reda på vad nedflyttningen till allsvenskan betyder ekonomiskt. En av åtgärderna kommer att bli nedskärningar på kanslipersonal och på spelarsidan blir det också stora förändringar.

– Alla kontrakt går ju egentligen ut på spelarna, så det innebär ju att dom är på spelarmarknaden och vi ska sätta en ny trupp med allt vad det innebär, säger Tomas Byberg ordförande Modo hockey.

Modo-kval

Nedflyttningen till allsvenskan innebär att intäkterna sjunker från 140 miljoner till 100 miljoner kronor men det hoppas Tomas Byberg att dom snabbt kan ändra på.

 – Det är klart att vi har sportsliga ambitioner att komma tillbaka och det syns ju på reaktioner runt omkring också. Folk vill tillbaka upp i SHL i Örnsköldsvik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Modo-kval

Mer i ämnet