Modos förlustsvit förlängs

Sviten växer ohämmat.

2-5 borta mot Västerås.

Det var Modos sjätte raka förlust i hockeyallsvenskan.

Modo har en blytung period bakom sig. De hade inte vunnit på fem raka matcher inför fredagens bortamöte med Västerås.

Och ett segerlystet bortalag klev ut på isen.

Men, nej, det ville sig inte den här gången heller. Eländet bara fortsätter.

Det såg lovande ut efter första perioden

Den uppskrivne hemvändaren Tobias Enström, med en drös NHL-matcher under västen, skickade in 1-1 bara minuten efter att Västerås hade tagit ledningen. Målet var Enströms första i hockeyallsvenskan för säsongen. Och Lukas Wernblom utökade sedan kort efter.

Sedan tappade Modo greppet helt och hållet. Ett baklängesmål i andra perioden och matchen var kvitterad. Och i tredje – då blev det frittfall. Västerås dominerade och gjorde ytterligare tre och kunde skjuta Modos kris allt djupare.

Nu får de jaga det efterlängtade trendbrottet på söndag då Vita Hästen gästar Fjällräven center. Modo är placerad sjua i hockeyallsvenskan efter 18 spelade omgångar.