Modos Breanne Wilson-Bennet tacklades in i sargen med huvudet först och skadade sig under matchen mot AIK. Foto: SVT/Jennie Johansson

Modos Wilson-Bennet förd till sjukhus efter tuff tackling

Under inledningen av den tredje perioden under Modos match mot AIK tacklades Modospelaren Breanne Wilson-Bennet hårt mot sargen. Hon flög med huvudet först och blev liggandes kvar på isen tills ambulans anlände.

Matchen som startade 12.00 i Fjällräven center blev på grund av olyckan tvungen att avbrytas tills man kunde flytta den skadade. Modos Wilson-Bennet tacklades mot sargen bakom mål av AIK:s Louise Nordberg Tenglin och tog sig sedan inte upp.

Ambulans kallades till arenan, in på själva planen, och förde därefter iväg Wilson-Bennet efter att hon legat på isen i 11 minuter.

– Hon är på väg till sjukhuset, säger Frank Eriksson, press- och marknadschef i Modo hockey till SVT Sport.

Skadeläget för Breanne Wilson-Bennet är ännu oklart.

Rekordmånga straffar

Modo vann slutligen matchen med 3-2 – men det först efter en rekordlång straffläggning som avgjordes först efter 25e straffomgången och på straff nummer 49.