Mordet skedde i mitten av maj i fjol i bostadsområdet Nacksta i Sundsvall. Knappt två månader senare anhölls den man som senare åtalades för mordet. Foto: Peter Nässén SVT

Mordet i Nacksta: Åtalade mannen döms till livstids fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som åtalats för mordet på en annan man i en lägenhet i Nacksta i Sundsvall i maj förra året döms till livstids fängelse.

Mordet på mannen i 35-årsåldern betecknas som ytterst brutalt, med tortyrliknande inslag. Fyra olika knivar, en sax och en potatisskalare har använts. Förloppet tros ha varit mycket utdraget och motivet är höljt i dunkel, men gärningsmannen antas ha varit ute efter narkotika.

Enligt senior åklagare Lo Jonsson har mannen haft avsikten att döda sitt offer. Den misstänktes försvarare, advokat Kristina Svedberg menar dock att det inte är utrett att uppsåtet varit att döda och att hennes klient bör dömas till ett kortare tidsbestämt straff eftersom det enligt henne finns förmildrande omständigheter.

”Utom rimligt tvivel”

Sundsvalls tingsrätt anser att det är styrkt att mannen begått mordet.

”Vid en sammantagen bedömning finner tingsrätten att bevisningen mot (NN) är så stark att det är ställt utom rimligt tvivel att han är gärningsman. Med hänsyn till karaktären av det våld han utövat mot (XX) får det hållas för visst att han i gärningsögonblicket hade för avsikt att beröva honom livet”, skriver rätten bland annat i sin dom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.