Foto: Fredrik Forsgren/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Möte om möjligheterna med Mannaminne

Publicerad

Rundabordssamtal hölls under tisdagen om framtiden för Mannaminne. ”Spännande och unikt”, så beskrev Kerstin Smed som är professor i museologi Mannaminne vid mötet. Men det är oklart om någon är beredd att stå för finansieringen framöver.

Mannaminne drivs av en stiftelse som under många år haft det svårt ekonomiskt. Region Västernorrlands har trappat ner sitt ekonomiska stöd till Mannaminne, och avtalet som gäller nu tar slut vid årsskiftet

På initiativ av Kramfors kommun, region Västernorrland och Länsstyrelsen hölls i veckan ett möte för att diskutera om framtiden för allkonstverket i Höga kusten. 

Villl se nationellt initiativ

Med på mötet fanns också representanter för stiftelsen Mannaminne, Länsmuséet, Höga Kusten turism AB, Riksantikvarieämbetet, Konstfrämjandet och Föreningen Kultur och Näringsliv.

– Jag är nöjd med det engagemang kring Mannaminne som vi sett idag. Vi ser fram emot initiativ från den nationella nivån som kan underlätta för förvaltning och utveckling av Mannaminne, sa regionrådet Erik Lövgren (S), efter mötet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Kramfors

Mer i ämnet