My skadade handen i överfallet. ”Jag kände att jag måste gjort fel och slagit med böjd handled” Foto: SVT Ylva Holmgren

My överfölls av tre män i Härnösand – slog ner dem

Uppdaterad
Publicerad

My Isaksson Nilsson berättar att hon var på väg hem från sin syster när hon plötsligt hörde springande steg bakom sig. När hon vände sig om kom tre unga män rusande rakt mot henne. Något de snart fick ångra.

Sent lördag natt mot söndag gick My Isaksson Nilsson hem från sin syster efter en tjejkväll. Hon tog genvägen över gräsplanen bakom Landgrenshallen i Härnösand.

– Det var en så kort bit att gå och kände inte att jag behövde prata med någon i telefonen eller någonting. Jag har gått den här vägen så många gånger förut, berättar My.

Har lärt sig att boxas

I ett Facebook-inlägg, som har fått stor spridning, skriver My själv att hon är en tjej på 155 centimeter  och väger 65 kilo, men att hon kan slåss. Det tackar hon sin pappa och farfar för. De höll på med boxning och delade med sig av sina kunskaper. My har själv tränat boxning och menar att det var till stor hjälp när hon blev överfallen.

”De gav sig på fel tjej”

My har polisanmält händelsen, som är under utredning.

– De gav sig på fel tjej låter det som, säger förundersökningsledare Anna Kudrocova till allehanda.se.

Anna Kudrocova påpekar att det inte fanns några vittnen på plats, men säger till allehanda.se att ett vittnesförhör ska ske i samband med händelsen.

Brottet är rubricerat som stöld/väskryckning.

I klippet ovan berättar My om överfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.